Kantory vždycky zajímaly Vaše názory, připomínky, přání...

Máte nějaké? Sem s nimi:

CO MÁTE NA SRDCI:

Datum: 09.01.2017

Vložil: Honza

Titulek: Re: Lovčice

Milá Liduško,
moc děkujeme, Evičce Vaše přání vyřídíme a těšíme se s Vámi někdy brzy na shledanou. Přejeme Vám šťastný nový rok!!!

Datum: 08.01.2017

Vložil: Hanka, Lovčice

Titulek: Tříkrálový koncert

Milí Kantoři,
dnes se mi od rána vybavují krásné zážitky z vašeho včerejšího koncertu. Skvělá hudba a výborný pan moderátor. Při jeho vtipném povídání jsem se dlouho tak nenasmála. Pouštím si pořád dokola CD Svítání a Dobrý večer Tobě. Jsou vynikající.
Přeju vám hodně dalších takových úspěchů.

Datum: 09.01.2017

Titulek: Re: Tříkrálový koncert

Milá Haničko,
jsme moc rádi, že jsme Vám zahráli na tu Vaši notu. Přejeme Vám šťastný nový rok a někdy brzy zase na shledanou!!!

Datum: 05.01.2017

Vložil: Hanka, Lovčice

Titulek: Tříkrálový koncert

Ahoj kapelo, kamarádka na vás byla v Bydžově a volala, že to bylo úžasné. Moc se těším na sobotu u nás v kulturáku. Budete mít sebou CD? Přeju šťastný nový rok.

Datum: 05.01.2017

Titulek: Re: Tříkrálový koncert

Milá Haničko,
také se moc těšíme a CD samozřejmě přivezeme. Mějte se krásně a přejeme hodně zdraví a štěstí do nového roku.

Datum: 30.12.2016

Vložil: Smithk171

Titulek: John

I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission. adagaebfbdkfagcf

Datum: 07.01.2017

Vložil: Martina

Titulek: Re: John

You're welcome. See you on our concerts! Happy new year!

Datum: 28.12.2016

Vložil: Brandejsovi

Titulek: Dopis do rozhlasu

Vážení,
před pár dny hodně zaplněná třebešská hala tleskala kultivovanému vystoupení novobydžovské folkové skupiny Kantoři a dnes jsme opět měli možnost vyslechnout rozhovor s kapelníkem Janem Filipem v hodinovém pořadu, který velmi zasvěceně moderoval p. Tomáš Peterka.
Je obdivuhodné, že Kantoři rozdávají radost posluchačům již téměř 50 let. Jejich vystoupení jsou vždy svěží, plná energie a radosti z kvalitní muziky a zpívání. Jejich hlasy příjemně ladí a je obdivuhodné, kolik nástrojů jednotlivci ovládají – od nástrojů historických až po ty současné.
Máme radost, že koncertují při četných vystoupeních v tuzemsku i mnoha zemích Evropy a světa. V pořadu jsme se dozvěděli, že vystupovali i v daleké Kubě a Vietnamu. Hrají a zpívají nejen české texty, ale přejímají a transformují do češtiny i písně zahraniční – vždy nám přitom mluví do srdce.
Jsme rádi, že Kantorům a dalším východočeským skupinám a sborům dáváte prostor ve vašem vysílání. Prosím, propagujte je i na celostátních stanicích, věříme, že by oslovili posluchače mnoha regionů. Domníváme se, že by zaujali i v obraze televizních stanic. Jsou kultivovaní a umějí zaujmout.
Těšíme se, že se s Kantory a regionálními sbory a soubory setkáme brzy na dalších přímých koncertech i ve vašem vysílání. Kulturní posluchači neočekávají přehršel anglicky zpívaných písní, „díru do světa“ dělejme českou a regionální tvorbou. V Hradci Králové máme vynikající sbory Jitro, Boni pueri a další, v Pardubicích máme konzervatoř, v Hradci i v Pardubicích filharmonické orchestry, v Hradci i Pardubicích profesionální divadla. Domníváme se, že není problém natáčet s jejich protagonisty rozhovory a ukázky z jejich produkce, které by byly zároveň tou nejlepší pozvánkou na jejich koncerty a představení.

Milí Kantoři,
děkujeme vám i vám podobným, kdo šíříte kvalitní kulturu kolem nás.
V úctě
Brandejsovi

PS: manželka zpívala s vámi ve sboru Pedagogické fakulty, když jste byli v 60. letech ještě studenty a kdy vás dirigoval p. doc. Klimeš. Ráda na tuto dobu vzpomíná.

Datum: 29.12.2016

Titulek: Re: Dopis do rozhlasu

Vážení a milí Brandejsovi,
děkujeme za milé ocenění naší mnohaleté hudební činnosti, kterou jsme vždycky dělali hlavně pro radost. Proto asi držíme pohromadě tak dlouho. Moc si vážíme Vaší přízně a zaujetí, s jakým propagujete regionální kulturu.
Pěvecký sbor jsme na pedagogické fakultě založili na popud doc. Klimeše v roce 1967. V zakládající sestavě bylo 6 sopránů, 6 altů, 4 tenory a 2 basy. V tomto komorním složení jsme zpívali starou hudbu od gotiky po klasicismus. Nadchlo nás to tak, že jsme vždycky po odchodu ze zkoušek zašli ještě do Bona Publika a tam jsme zpívali. Měli jsme radost, jak to pod tou klenbou krásně zní do nočního Hradce. Moc rád na tu dobu vzpomínám a byla to pro mě velká škola na celý život.Za celou kapelu přeji Vaší rodině hodně štěstí a zdraví do nového roku.

Datum: 27.12.2016

Vložil: Věra

Titulek: koncert NB

Byla jsem na vašem adventním koncertu a tak se mi líbil, že jsem s kamarádkou šla i na Štěpána. Slíbila jsem jí, že bude úplně stejný, tak zažije to, co já. Byl nakonec sice stejný písničkami, ale jinak byl díky rozšíření vaší skupiny o moderátora úplně jiný a opět báječný. Kamarádka o nic nepřišla a já jsem si zážitek "pouze" nezopakovala, ale odnesla jsem si zcela nový. Nemáte chybu a umíte překvapit, Kantoři milí.

Vyhledávání

Kontakt

Kapelník Kantorů: Mgr. JAN FILIP Manager: PhDr. Jindřich Honzík Dr. Jana Deyla 2102
504 01 Nový Bydžov
kapelník ..... +420 732 984 606 manager ..... +420 733 111 363

KANTOŘI

děkují za Vaše názory, za slova chvály i za přání ke kapelním výročím a těší se na shledání na koncertech nebo alespoň prostřednictvím svých CD a DVD.

A děkujeme i za připomínky, které nám pomáhají v naší práci. Naše 11. řadové album SVÍTÁNÍ vyšlo 7. 11. 2011 a slavnostně jsme ho pokřtili v pátek 11. 11. 2011 na koncertě v Jiráskově divadle v Novém Bydžově. Doufáme, že Vám tento počin udělal radost!!!  Dne 28.3. 2013 vyšlo naše vánoční DVD Kantoři v Betlémě. Je to výběr patnácti titulů z naší vánoční tvorby. Zatím poslední vánoční CD vyšlo 24. 10. 2016. Je to živě nahraný záznam adventního koncertu Dobrý večer Tobě. CD obsahuje 13 novinek, jednu píseň z minula a jeden přídavek. Dalším počinem je 13. řadové album, které vyšlo 12. 12. 2018. Jmenuje se Hej, sokoli! a obsahuje 13 písňových novinek, tentokrát hlavně z oblasti keltského folku. Nejnovějším přírůstkem v naší diskografii je 14. řadové album Budem zpívat dál, které vyšlo k jubileu 50 let Kantorů 7. 10 2020. Obsahuje opět 16 kapelních novinek. Ať se Vám líbí!